Днес залагаме злато 14 к. - 1.00 гр. - до 59,70 лв.

Търси

Стоки втора употреба

Стоки втора употреба. Преди време под това название се разбираха леко поумачканите, вече носени дрехи, поставени в някой магазин, скътан някъде из криволичещите градски улички. Повечето хора не смееха да пристъпят до тези места, от срам да не ги коментират после съседите. Други си пазаруваха спокойно, че поне не са дали много пари за нещо, което така или иначе или бързо ще окъсее на детето или ще се развали от прането. За втора употреба от чужбина започнахме да чуваме все по-често преди около 10-ина години. Хората започнаха да вярват, че всъщност дрешките не са били ползвани от никого, а просто изхвърлени „некачествени” стоки от някой елитен дизайнер. Когато попитаме средностатистическия българин, това е едно от първите неща, които му идват наум. Но има и още!

В много от развиващите се страни дарения с такива вещи се приемат с благодарност и благословия. Хората в страни като Замбия например са много бедни и живеят в мизерия, збез храна и дрехи, както и в ужасяващо мръсна среда. Опастностите за едно дете там са огромни и всяко дарение, независивмо от това коя „ръка” е, се приемат  с надежда и топли чувства. Дори и в България често ни пращат автобуси или други трудни за закупуване от нас стоки втора употреба от страни като Германия например. Колкото и да се оплакват някои граждани, това е явно най-доброто, което страната ни може да си позволи. Какво щяхме да правим без тези жестове от големите държави?

В българия под стоки втора употреба освен дрехи също се разбират, на прима виста, и бижута, автомобили, мебели, специализирани инструменти и машини, както и антики. Да, антиките са един наистина красив продукт на световната история и култура. Хиляди старинни книги, бижута и други впечатляващи вещи се преоткриват и продават. Едно от местата, където може да се намерят такива стоки са заложните къщи. Там, всеки може да огледа и да си хареса някоя от стоките, които са вече собственост на къщата. Те са много по-евтини от оригиналната им цена, но въпреки това, в повчето случаи са наистина запазени и красиви. Просто трябва да им се даде шанс, защото не всичко във всяка заложна къща е с „мръсно минало”.

Друг вариант за откриване и закупуване на стоки втора употреба са търговете. Да, там наистина предлаганото е „втора ръка”. Дори и в Кристис, когато се продава поредната новооткрита картина на красически художник, тя преди момента на търга е минала през ръцете на поне едно семейство. Заради това, обичайната и леко повърхностна първоночално негативна реакция при ознаването на факта, че дадената стока е втора употреба, всъщност е нетолкова коректна и обмислена, колкото си мислим. Всъщност, стоките втора ръка са нищо по-малко от нещо старо. Често са дори в много добро качество и издържат с години, точно както става и със стоките „първа ръка”.


« Назад
Онлайн удължаване и откупуване