Днес залагаме злато 14 к. - 1.00 гр. - до 59,70 лв.

Търси

Заложна къща

Криза е. Банките отказват да отпускат заеми, кредити, дори и да става въпрос за миниатюрни суми. От друга страна, цените, данъците и отговорностите се покачват. Частни и държавни фирми съкращават наред, без да се интересуват какво причиняват на тези, които са лишили от месечен доход. Българинът има нужда от някакъв алтернативен вариант, защото вече започва да вижда само тъмнината в тунела. Светлина в края? Сигурно. Но как той ще стигне до там, ако няма пари да си плати сметката за тока, газта или неимуверно несъответстващата на настоящото му ниво вноска за стар заем или лизинг? Има един единствен сигурен вариант за тези крети хора и това са заложните къщи. Те не са винаги, нито каквито изглеждат на пръв поглед, нито каквито ги представят по някои западни филми. Неслучайно тази професия се е запазила още от древността, от времето на великите древни гърци.

Всеки, някога е имал проблеми от финансово естество. Дори и Крал Едуард III е „залагал” бижутата си, за да може да води достойна война срещу Франция през 1338. Същото се случва и с Крал Хенри V през 1415. Някои източници твърдят, че и Кралица Изабела I Кастилска е разменила  бижутата си, за да финансира пътешествието на Христофор Колумб през Атлантическия океан до, както първоночално е смятал, Индия. Никой не е спасен от неволи, но през всички тези времена е имало някой, който да помогне. Но нека не забравяме, че днес заложните къщи са не само тези, които ще ви помогнат в тежка ситуация, но и тези, които могат да ви дадат много повече. В такива места често е пълно с всякакви ценности и интересни вещи. Понякога са дори по-полезни от антикварните магазини.

Както виждате понякога, дори и наистина силните, успели хора са притиснати до стената и им се налага да вземат мерки. Независимо в какво състояние се намирате може да се реванширате за пропуснатите лизингови или кредитни вноски. Как? Чрез размяна. Как работи една истинска заложна къща? Първо – клиентът е важният. Всичко друго е на второ място. Ако имате нужда от помощ и имате каквато и да е скъпоценност, може да дойдете при истинската фирма и да размените предмета за определена сума пари. Старата гривна от по-бившия ви приятел е нещо, от което едва ли бихте имали нужда. Но тя би могла да ви реши много от проблемите н този тежък период на криза. Грозният полилей на бившите собственици. Дали има смисъл да го сържите на тавана да прашаства? Защо не го обмените за една малка сума, която да ви помогне за следващата вноска по жилищния кредит.

Не, ние не говорим празни приказки, а действаме. Ако посетите една истинска заложна къща на световно ниво, не си мислете, че вещите ви са безвъзвратно загубени. Не. Все пак, нека направим разликата между изкупуващ магазин и една заложна къща. Целта на втората е да помогне на човек в нужда, а не да си присвои определени предмети. При размяната на всеки продукт се уговаря срок, в рамките на който клиентът има право да откупи своята разменна монета. По този начин много хора успяват да живеят дори охолно, нищо че разполагат с не повече от 40лв. Просто те успяват едновременно да си платят и навреме да си вземат обратно разменената вещ. Това се случва, когато всички страни са честни, коректни и отговорни. Щастливият край е неизбежен. Това е каквото истинските професионалисти правят.


« Назад
Онлайн удължаване и откупуване